De kerk beschikt over twee orgels.

Boven op het oksaal staat een elektrisch pneumatisch pijporgel van de inmiddels opgeheven firma Vermeulen uit Weert, gebouwd in 1959. Het orgel (1148 pijpen) heeft als dispositie:

HoofdwerkOnderpositiefPedaal
Prestant 8' Wilgenpijp 8' Subbas 16'
Roerfluit 8' Holpijp 8' Octaafbas 8'
Octaaf 4' Prestant 4' Bourdon 8'
Fluit 4' Blokfluit 4' Koraal 4'
Mixtuur 4st. Octaaf 2'  
  Sesqiualter 2st.  
  Scherp 3st.  
  Solo trompet 8'  

Het pedaal is afgeleid van 2 unit registers. Daarnaast beschikt het orgel over de gebruikelijke koppelingen en speelhulpen. De stemming van het orgel heeft, in de winterperiode, sterk te lijden onder de manier waarop de kerk verwarmt wordt. In zeer korte tijd stijgt de temperatuur boven in het orgel waardoor er onzuiverheden tussen de twee aanwezige klavieren ontstaan. Het wordt bijna onmogelijk om op twee manualen tegelijk te spelen. Door de grote temperatuurverschillen in de winter zijn ook de membranen onderhoudsgevoelig. Voorts staat het instrument gedeeltelijk achter een boog, zodat de klankuitstraling in de kerk niet optimaal is.

Het klankbeeld van het instrument is overigens niet slecht voor orgels uit die tijdsperiode. Met name de trompet is fraai van klank.  

Het Nieuwe orgel

In november 2001 is, na zorgvuldig onderzoek en afweging van alle belangen, besloten tot plaatsing van een nieuw specialistisch elektronisch instrument, te weten een orgel, van de firma "Johannus Orgelbouw b.v.", type MONARKE geheel naar eigen wensen gebouwd.

Dit instrument is vóór in de kerk geplaatst, en dient ter ondersteuning van de koorzang en volkszang indien de koren beneden zingen, op een speciaal daartoe ingerichte koorplek in een van de zijbeuken.

Dit nieuwe instrument is het eerste in zijn soort geplaatste orgel in de provincie Limburg. De gebruikte samples in dit orgel zijn van een hoog klanktechnisch niveau. Het ontwerp is authentiek van opzet en heeft een prachtige uitstraling in de ruimte. De uitgebreide dispositie en het klankbeeld is barok. Er is gekozen voor één klankconcept. Dus geen vermenging van stijlperiodes (bijvoorbeeld Romantiek/Barok).

HoofdwerkZwelwerkPedaal
Bourdon 16' Holpijp 8' Prestant 16'
Prestant 8' Viola di Gamba 8' Subbas 16'
Roerfluit 8' Vox Celeste 8' Octaafbas 8'
Salicionaal 8' Prestant 4' Gedekt 8'
Octaaf 4' Fluit 4' Octaaf 4'
Open fluit 4' Quintfluit 2 2/3 Fluit 2'
Quint 2 2/3' Woudfluit 2' Bazuin 16'
Octaaf 2' Terts 1 3/5 Trompet 8'
Cornet IV Sifflet 1' Cornet 4'
Mixtuur V Kromhoorn 8'  
Trompet 8' Vox Humana 8'  
  Clairon 4'  

Het toucher van de houten klavieren is licht en direkt, met een duidelijk voelbare weerstand. De dispositie maakt het mogelijk om vele werken origineel te registreren en laat ruimte om te experimenteren en meerdere registratie mogelijkheden op één werk toe te passen.De klankuitstraling komt natuurlijk en evenwichtig over.

Het is een goed alternatief als men niet de middelen heeft om een mechanisch instrument te plaatsen. Natuurlijk, een mechanisch instrument is voor de eeuwigheid en van een onbetwistbare schoonheid. Bovenstaand instrument wordt gegarandeerd 30 jaar functioneel gehouden. Daar staat dan tegenover dat de aanschafprijs een fractie van de prijs van een klein mechanisch instrument is.

Meer informatie vindt u op de site van Johannus orgelbouw: www.johannus.com