WERKGROEP ALDEGUNDISKAPEL

Eind 2018 is het initiatief ontstaan voor de realisering van een stiltekapel in onze kerk. Deze Aldegundiskapel moet ruimte bieden om in alle rust een kaarsje op te kunnen steken en een gebed tot de H. Aldegundis te richten, ook als de kerk gesloten is. Daarvoor wordt de oude toegangsdeur (links van de toren) weer hersteld.

Voor de doopvont wordt een nieuwe, ruimere plek in de kerk ingericht. Door enkele banken te verplaatsen, ontstaan er voldoende zitplaatsen voor de familieleden die bij de doopplechtigheid aanwezig zijn.

De patroonheilige van onze parochie, wordt aangeroepen als beschermheilige bij langdurige ziekten, waaronder de vreselijke ziekte kanker.

Middels deze informatiebrief werden de parochianen van Maasbree in januari 2019 geïnformeerd over het realiseren van de Aldegundiskapel.

Het Bisdom, de Deken en ook het clusterbestuur heeft ingestemd met het initiatief, maar als voorwaarden gesteld dat de kosten voor het realiseren van de kapel, volledig betaald worden uit ontvangen giften, donaties en sponsorgelden. Daarvoor vragen we aan alle belangstellenden en iedereen die het initiatief een warm hart toedraagt om een bijdrage over te maken op:

NL05 RABO 0335 7244 34 ten name van Parochie H. Aldegundis o.v.v. van ‘gift kapel’.

De werkgroep dankt u bij voorbaat voor uw bijdrage.

De uitvoering van de plannen kan pas goed van start gaan als er voldoende financiële middelen zijn. Daarnaast zullen er werkzaamheden door vrijwilligers gedaan kunnen worden. Spreekt dit u aan en heeft u tijd om op deze manier een steentje bij te dragen, dan bent u van harte welkom!

Namens de werkgroep Aldegundiskapel,